Ekomamman gästbloggar

Jag köpte en hissgardin till sovrummet idag. En gardin som jag tittat på tidigare och när jag nu bestämde mig för att köpa den var den på halva reapriset. Det var en glad överraskning. Jag var beredd att betala 400 kronor och fick den för 125.

En mindre glad överraskning var när vi kom hem från stan och tog bort plasten. Den luktade något annat än 100 procent bomull. Jag visste att den var oekologisk men jag visste inte att den skulle lukta kemiskt av något, flamskyddsmedel? Efter att ha rört i tyget kändes händerna kladdiga och ytterligare en upptäckt var att den inte kan tvättas eftersom pinnar och trådar är insydda i tyget.

Suck.

Ibland är det lätt att göra de bra valen. Ibland trist och det blir så lockande att bara inte bry sig. Hänga upp gardinen och tänka: ”Det är nog inte är så farligt”. Jag försökte. ”Den är ju så fin” sa jag till ekopappan som inte köpte det argumentet. Vi har köpt en madrass i naturmaterial till sonens spjälsäng och växter som ska rena luften. Då passar det inte att hänga upp en gardin som misstänks innehålla massor av sådant som vi absolut inte vill ha i hemmet och framför allt inte i sovrummet.

Nu hänger gardinen ute på vädring. Vi ska eventuellt ha den i gästrummet men jag vet inte, lite av dess finhet har försvunnit. Det finns ekologiska tyger och bättre val.

Och vi är bara 125 kronor fattigare. Det kunde ha varit värre.

2 comments

  1. Moa

    Hej! Vilken bra blogg, glad att jag har hittat hit. Vore intressant att läsa mer om dessa växter ni nämner i inlägget. Har precis börjat nosa på detta med växter som rensar luften men inte köpt några än, vore intressant att höra vilka ni har och hur ni tänkte.

    • ekopappan

      Hej Moa! Kul att du hittat hit och att du gillar bloggen :-) Ett inlägg om växter som renar inomhusluften kommer inom snar framtid. De växter vi har är svärmorstunga, ampellilja, fredskalla och aloe. Olika växter är bra på olika saker men det får jag återkomma till i mitt inlägg.

Skriv en kommentar

Du kan använda följande HTML HTML:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>