Tvättlappar i ekologisk bomull

Ett av de absolut bästa köpen vi gjorde inför sonens ankomst har visat sig vara tvättlapparna i tyg (ekologisk bomull). En bebis behöver torkas och tvättas, jämt och ständigt, och tvättlappar är en förbrukningsvara av stora mått.

Vi beställde från minimundus.se. Märket är ImseVimse med 12 tvättlappar för 119 kr. Först beställde vi två paket och sedan har vi kompletterat med ytterligare två. Nu går vi alltså runt på totalt 48 tvättlappar och kör en tvättmaskin (60 grader) ungefär varannan dag (tvättar även annat samtidigt).

Tygtvättlappar

Totalt 476 kronor kan tyckas dyrt men då använder vi i stort sett aldrig tvättlappar i papper eller våtservetter. Valet känns bra av flera anledningar. Vi sparar pengar, vi sparar på miljön och vi behöver inte fundera över vilka tvivelaktiga ämnen som finns i våtservetterna. Det bästa med tygtvättlapparna är att de känns så mycket skonsammare mot sonens hud jämfört med de i papper.

Utöver blöjbytena fungerar de suveränt till att torka dregel, kräks och annat kladd. De är också en räddning för trötta föräldrar som mitt i natten inte orkar byta en pyjamas som blivit lite blöt. Vi lägger en mjuk tygtvättlapp under pyjamasen som håller sonens hud torr och varm.

Nackdelar då? Ja visst. Att hänga 48 små tvättlappar på tork tar längre tid än att kasta engångs i soppåsen. Men när de väl hänger på torkställningen så torkar de mycket snabbt, tar bara någon timme. Ett riktigt bra köp!

7 comments

 1. maria

  Kul att ha hittat din blogg – tänkte precis på tvättlappar och ja, du rekommenderar ju dessa skarpt så då va det taget :) Tack för tipset!
  //M

 2. maria

  Insåg, som ni, att vi också tycker att dessa tvättlappar är toppen.. men vi har för få, så nu ska vi köpa en omgång till!
  Om ni har tips på dregisar så tipsa gärna!!

 3. Anna-carin

  Wallinskaya: Jag har ett barn på nästan 16 månader och jag köpte 24 tvättlappar inför födelsen. Det har räckt för oss. Så börja med det? Kan ju alltid beställa till. :)

  I övrigt instämmer jag helt med ekopappan om användningsområde! Känns så himla skönt att inte hålla på med papper som är vasst, eller det värsta: våtservetter. Enligt en vän till mig världens bästa grej för att få bort fläckar på bilen (!). Min bäbis har aldrig varit röd i rumpan heller. På BB rekommenderade de att inte tvätta när det bara är en kissblöja, och vid bajs skölja med bara vatten i handfatet. Gissar att urean hjälper till att hålla huden fin, det finns ju i vissa hudkrämer också som HTH.

 4. Andrea

  Jag har också de här tvättlapparna och håller med om att de är bra. Jag har ”bara” 36 st och är helt inne på att köpa en förpackning till så att det blir 48 :)

Skriv en kommentar

Du kan använda följande HTML HTML:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>