Ekologiska gosedjur

Får jag lov att presentera sonens mjuka vänner!

Tre små vänner

Till vänster har vi Boyo. Han är gjord i 100 % ekologisk bomull och fylld med lite ull i huvudet. Sonen har Boyo som snuttefilt när han ska sova för natten och tycker om att sprida ut hans kropp över sitt huvud… Företaget som gjort Boyo heter Keptin-Jr och tillverkningen sker i EU. Han består av naturligt svårantändliga material och innehåller inte något flamskyddsmedel. Vi köpte honom i minimundus nätbutik redan innan sonen föddes.

I mitten sitter lejonet Leonore. Hon är gjord av GOTS-certifierad egyptisk bomull och är även tillverkad i Egypten under schysta förhållanden. Företaget heter Under the Nile och de garanterar att de inte använder några flamskyddsmedel i sina produkter. Vi köpte henne från Lapland Eco Store där hon kostade 189 kr.

Sist men inte minst, Nallis. Han är en klassisk nallebjörn och ser ut som något som jag själv skulle kunnat haft när jag var liten. Han är handgjord i Tyskland av ekologisk bomull och fylld med ull. Tillverkaren heter Senger tierpuppen, jag beställde den från Rekolek och fick betala 375 kr.

När man vet hur mycket kemikalier som kan finns i gosedjur och andra leksaker så känns det bra att ha satsat på att köpa dessa giftfria kvalitetsdjur. Vet inte om de är så mycket dyrare heller, men även om de vore det så skulle jag hellre köpa ett giftfritt gosedjur än fem fyllda med hormonstörande kemikalier, skulle inte du?

Länkar till butiker som jag kan rekommendera hittar du under Ekopappan tipsar.

3 comments

 1. Maria

  Hej!
  Tack för en spännande blogg o massa intressant läsning!

  Är nyfiken på hur Boyo håller sig i kvalitén efter tvätt? Tänker att det nog kan bli en del tvättar… Speciellt vid sjukdom o liknande. Har ni tvättat er snutte i 60 någon gång?

  Vänliga hälsningar Maria

  • ekopappan

   Hej Maria!
   När jag skrev inlägget användes Boyo flitigt, men sedan ganska lång tid nu så är hen en av leksakerna i leksakshörnan. Men visst har vi tvättat, om jag minns rätt så var det 30 grader eller möjligtvis 40. Jag har inte provat att tvätta i 60 grader.

   Sömmen som håller mössan på plats gick upp efter ett tag men det var inte så svårt att fixa. Mvh, Per

 2. Sabina

  Hej!
  Jag vill är mån om att set skall vara så kemikaliefritt som möjligt hemma. Till bebis är jag noga med vad vi väljer att köpa till honom. Svårt är det dock när andra vill ge honom presenter/köpa saker till honom. Jag försöker upplysa men inte alla som förstår.
  Hur har ni hanterat det? Har du kanske ett inlägg från tidigare att hänvisa till?
  Tack på förhand!

Skriv en kommentar

Du kan använda följande HTML HTML:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>