Poppa popcorn

Är det någon som poppar popcorn själv nu för tiden? Och nu menar jag inte genom att stoppa in en påse i micron, nej jag menar att poppa i en gryta på spisen. Det var evigheter sedan jag gjorde det iallafall. På vår lokala konsumbutik har de inte ens sådana popcorn att köpa, men på Annas ecoworld hade de, dessutom var de så klart ekologiska.

Popcorn

Att göra saker från grunden blir både billigare, roligare och godare! Härliga barndomsminnen från när jag sov över hos min mormor väcktes till liv, då skulle det alltid poppas popcorn så att grytlocket lyftes :-)

Påsarna till micro-popcorn kan också innehålla kemikalier som inte hör hemma i mat eller snacks. Så det finns många anledningar till att jag, från och med nu, gör popcornen själv hemma på spisen.

6 comments

 1. Ida

  Vi poppar på spisen! Var utan micro i några månader och fick ju lov att ta upp den gammla traditionen eftersom vi älskar poppcorn! hittade poppmajs på Coop forum, tyvärr inte ekologisk. När man väl börjat om med detta efter år av micropoppande inser man ju vad man gått miste om, verkligen mycket godare och fräschare. Och dessutom både billigare och roligare!

 2. Pingback: COOP Danmark slutar sälja micropopcorn | Ekopappan
 3. Annika

  Jag har slutat med micro poppcorn då jag vill undvika hormonstörande ämnen och dra ner på min konsumtion av palmolja, blev jätteglad då jag hittade Urtekrams alternativ :)

 4. Andreas

  Jag poppar ekologiska majsguldet från urtekram eller kung markatta nästan alla dagar i veckan i micron. http://www.coolstuff.se/Popcorn-Microskal

  Fördelen är att man kan styra bättre än med kastrull hur mycket rapsolja (ekologisk så klart) man behöver tillsätta. Går att poppa utan med om man vill ha torrare popcorn.

Skriv en kommentar

Du kan använda följande HTML HTML:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>