Fårfäll ger skydd mot astma och allergi

Ja, åtminstone visar tysk forskning på sådana effekter rapporterar SVT. Om barnet utsätts för allergiframkallande ämnen och mikroorganismer under sina första månader i livet skapar kroppen motståndskraft som minskar risken för exempelvis astma senare i livet.

När vi köpte fårfällen till sonen var det för att ha ett fukt- och värmereglerande naturmaterial närmast honom, inte för att skapa ”en miljö inte helt olik en bondgård”. Men har fällen förutom att gett honom en skön sömn i vagnen även haft dessa effekter är det bara att tacka och ta emot :-)

2 comments

 1. Anna

  Hej!

  Jag har följt din blogg en kortare tid och har eko-tänk i bakhuvudet i mångt och mycket. Det är en förnyad nyhet om något som fransmän, greker och italienare vetat länge. Det är också därför jag beställt en säng i ull från Frankrike ;-) Mycket bakgrundforskning gjorde att jag fick reda på att många oekologiska fällar har tvättats i starka preparat, vilket egentligen inte hade behövts. Var köpte du din fäll och är den ekologisk? Min egen köpte jag ett tag sedan från ikea men tycker att den luktar lite, hmmm kemiskt, så jag kommer köpa en ny fäll från Elsa på Lindås Lamm. Kan rekommenderas även i köttväg!
  Tack för en inspirerande blogg!

  • ekopappan

   Hej Anna!
   Vår fäll kommer från Nya Zeeland och vi köpte den på minimundus.se som har en hel del fina saker med ekotänk.

   Spännande med en säng från Frankrike. Vi köpte en madrass från Prolana som vi har i en spjälsäng från IKEA.

   Tack för tipset om Lindås lamm!

Skriv en kommentar

Du kan använda följande HTML HTML:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>