Bokrecension: Makt, plast, gift & våra barn

Makt, plast, gift och våra barn

Boken Makt, plast, gift och våra barn är skriven av Ethel Forsberg som tidigare var generaldirektör för Kemikalieinspektionen. Den ger en bra bakgrund till problematiken med kemikalier i vår vårdag och varför inte kraftfullare åtgärder vidtas. Exempel ges på hur den starka kemindustrin påverkar beslutsfattare men också på hur svenska politikers intresse för kemikaliefrågan har varierat stort.

I boken finns också ett avsnitt med råd och checklistor till konsumenter och en faktadel som beskriver de kemikalier som är farliga och som bör undvikas. Jag har läst flera böcker inom området och jag tycker Makt, plast och gift och våra barn är en av de bästa. Vissa böcker ger bara rena fakta eller tips på var man kan köpa produkter, information som vi lika gärna kan hitta på nätet. Men Ethel Forsbergs kan med sin bakgrund som generaldirektör på Kemikalieinspektionen även ge oss en bättre förståelse för hur saker hänger ihop och varför det inte görs mer för att komma till rätta med problemen. Vill du läsa en bok som ger förståelse för problemet med kemikalierna som omger oss och även hur vi kan minska vår exponering så rekommenderar jag denna bok.

Jag lånade den på biblioteket men finns också på bokus eller adlibris.

Skriv en kommentar

Du kan använda följande HTML HTML:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>