Ekologiskt bakpulver

När jag nu ska handla 100% ekologisk mat, så upptäcker jag varor som jag inte tidigare reflekterat kring huruvida de finns som ekologiska. Finns det exempelvis ekologiskt bakpulver? Ja, det gör det.

WP_20150108_007

Jag har hittat två ekologiska bakpulver, ett från Renée Voltaire och ett från Urtekram. Jag valde det från Renée Voltaire, eftersom det fanns hos Apotea och jag ändå skulle beställa därifrån. Bakpulver kanske inte är den första och viktigaste varan att köpa ekologisk, men kul att inte ens en så liten ingrediens som bakpulver kan sätta käppar i hjulet för att gå all-in och handla 100% ekologiskt. Är det förresten inte lustigt att vi pratar om vilka varor som är viktiga att byta till ekologiska, som om det oekologiska vore det normala. Det borde ju faktiskt vara det ekologiska som är normen och det oekologiska som är det avvikande.

5 comments

  • ekopappan

   Vad bra! Fel sida av stan för mig ;-) Tyvärr känns det som inte någon affär är riktigt bra på ekologiskt. Någon är bra på kött, en annan frukt & grönt och den tredje har bakpulvret…

   • Johan

    Det går ju även att starta en ekonomisk inköpsförening för att kunna köpa av grossister (ex. Saltå kvarn). För att kunna slippa åka runt till olika affärer. Har tänkt att starta en men inte haft tid.

    • ekopappan

     Har tänkt i samma banor… Vore ett bra sätt att korta avståndet mellan lokala ekoproducenter och oss konsumenter. Utan mellanhänder kan producenten få ett högre pris och konsumenten ett lägre.

Skriv en kommentar

Du kan använda följande HTML HTML:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>