Goda ekobubblor utan alkohol

Systembolaget har ett bra utbud av ekologiska drycker och de har också en hel del alkoholfria alternativ. Men ett vin som är både alkoholfritt och ekologiskt har inte funnits.

Det finns många anledningar till att välja ett alkoholfritt vin, en av dem är graviditet. Att välja ekologiskt vin är viktigt eftersom just vindruvor är en frukt som besprutas hårt och rester av bekämpningsmedel återfinns i oekologiska viner. För den som är gravid är det såklart extra angeläget att inte få i sig besprutade druvor, varken i fast eller flytande form. Därför har det känts olyckligt att kombinationen alkoholfritt och ekologiskt vin inte funnits i Systembolagets sortiment.

Goddryck

Jag skriver funnits. För idag lanserades nämligen ett mousserande, alkoholfritt och ekologiskt vitt vin som heter God Dryck No 1, Goda bubblor. Förutom att det är glädjande att det nu finns ett ekologiskt alternativ är det också ett lite annorlunda företag som ligger bakom lanseringen.

Företaget heter GodDryck AB och ägs av stiftelsen GoodCause som även äger det betydligt mer kända GodEl. Stiftelsen har inga privata ägarintressen, utan all avkastning går istället till välgörenhet*. En flaska är på 750 ml och kostar 79 kronor. Inte billigt, men inte heller dyrt med tanke på att det är ett riktigt vin som har avalkoholiserats. Vinsten går ju dessutom till välgörenhet.

Vi ”offrade oss” och provsmakade vinet en måndagseftermiddag för att kunna ge en recension så här på första försäljningsdagen. Hur smakar det då? Fräscht, fruktigt och syrligt. Det är en vuxen smak, inte så sött och inte heller med den juicekaraktär som vissa alkoholfria viner tenderar att ha. Det smakar helt enkelt som ett mousserande vin ska göra. Det här är definitivt en flaska som kommer att få följa med oss ut på balkongen en fin sommarkväll. Finns den inte i din butiks sortiment kan du enkelt beställa den via Systembolagets hemsida, artikelnumret är 1959 (länk).

Goda bubblor från GodDryck är verkligen en god dryck på flera sätt!

 

* Avkastningen fördelas mellan SOS Barnbyar, Hand in Hand, Läkare utan gränser, Naturskyddsföreningen, IOGT-NTO och Barncancerfonden. Fördelningen bestäms av kunderna, läs mer på goddryck.se.

Skriv en kommentar

Du kan använda följande HTML HTML:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>