Hippie tipi

Om du följt bloggen ett tag så vet du att vi hellre satsar på kvalitet än kvantitet när det gäller leksaker. Sedan en tid har sonen börjat tycka om att leka koja under bord och filtar, därför började jag leta efter ett giftfritt lektält av bra kvalitet. Han har inget eget rum ännu så vi ville ge honom ett litet krypin.

tipistangd
Jag hittade ett indiantält från det danska företaget Roommate som heter Hippie Tipi. Det tillverkas av kraftig ekologisk bomull och är certifierad enligt GOTS. Tältduken finns i flera olika färgkombinationer. Vi fick betala 1299 kronor, men som sagt, hellre färre saker av bra kvalitet än en massa billigt skräp. Tältet finns i flera nätbutiker, men se upp för frakten som blir dyr hos vissa eftersom det är ett stort paket (170 cm långt). Jag beställde fraktfritt från Litenleker.se.

tipiinne
Det är ett ganska stort tält (även en pappa får plats) som nu står i ett tidigare tomt hörn av vardagsrummet. Det är där sonen leker på dagarna så var annars ska den coola tipin vara?

Tipidetalj

6 comments

  1. Caroline

    Vi har funderat på en sån här till dottern, den ser väldigt fin ut. Det kan vara värt att lägga lite mer pengar på en bra produkt istället för ett plasttält.

  2. Madeleine

    Åh de är så bra. Vi fick en i canvas/trä med dalahästar på från släkten i England. Min son älskar den. Och kul att Karlstad fått elbussar. Här där jag bor lägger de ner busslinjer istället. :(

  3. Jenny / Ekomamma i stan

    Tack för tipset! Vi var sugna på att önska oss ett liknande tält i julklapp till barnen förra året (min mamma brukar gärna vilja köpa något dyrare och går ibland ihop med några andra familjemedlemmar), men det föll på att frakten var så himla dyr från stället som vi hittat.

  4. Pingback: Giftfri och rolig stapelleksak |

Skriv en kommentar

Du kan använda följande HTML HTML:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>