Nya elbussar

Igår togs Karlstadsbuss nya elbussar i trafik. Bussarna kommer gå på de kallade centrumlinjerna och är mindre än de biogasbussar som används på övriga linjer. Elen som bussarna laddas med kommer från förnybara energikällor.

Bussresandet i Karlstad ökar år efter år och sex av tio Karlstadsbor använder sig av stadsbussarna minst en gång per månad. Fina, moderna bussar med luftkonditionering och fritt wifi tror jag är en bidragande orsak.

Det som dock behöver utvecklas i Karlstad är framkomligheten för bussarna, med hjälp av exempelvis bussfiler och prioritering vid trafikljus. Den som genom att resa kollektivt bidrar till en bättre miljö och mindre trängsel, ska inte behöva sitta i samma köer som bilisterna.

elbuss
Även i Göteborg hade man elbusspremiär nu i veckan inom ramen för projektet Electricity. Det känns som att det börjar tas steg i rätt riktning, bort från fossila bränslen.

Skriv en kommentar

Du kan använda följande HTML HTML:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>