GOTS på Stadium

På Stadium finns numera kläder i ekologisk bomull som är certifierade enligt GOTS. När ett plagg är GOTS-märkt innebär det att krav har ställts på hela produktionen, så förutom att bomullen är ekologisk uppfylls även krav avseende exempelvis färgning och tryck. Läs mer om GOTS och kemikalier i kläder här.

gotsstadium

Jag tycker att det är glädjande att en stor kedja som Stadium satsar på en kollektion med GOTS-märkta kläder. I vissa grupper på Facebook sprids uppgifter om att det inte går att lita på kedjornas GOTS-märkta kläder och att man inte borde handla där överhuvudtaget. Men hela syftet med en certifiering med tredjepartsgranskning är just att den ska gå att lita på.

Att inte köpa GOTS-kläder på Stadium eller Lindex för att de säljer andra billiga och oekologiska plagg, är lite som att inte köpa ekologisk mat på ICA eller COOP för att de även säljer besprutade alternativ. Jag tycker att det är bra att det går att köpa miljömärkta varor i vanliga butiker, så att det blir tillgängligt för alla och inte bara för dem som är så engagerade så att de handlar i specialbutiker.

9 comments

 1. johanna

  Men så bra! Jag blev så uppgiven i somras när jag letade baskläder till mig själv och ingen av de fyra butikerna jag hann besöka (Lindex, Åhlens, Indiska och Kappahl) använde sig av någon känd oberoende märkning i sitt lilla ”ekologiska” utbud. Alla hade en egensnickrad variant som ingen i personalen riktigt hade koll på vad den innebar och som jag därför inte köpte. Tycker inte en ska behöva stå i butiken och surfa runt på kedjans hemsida för att få reda på detaljer, vilket en ju slipper om det är ett bra oberoende märke. Tack för att du tipsade!

 2. Madeleine

  Riktigt bra! Själv handlade vi nyss underbyxor till vår son och det tog ett tag innan vi fann ett par Gots-märkta. På Pop blev det till slut och vi köpte 6 par. Hoppas det räcker ett tag nu.

 3. Monica

  Helt rätt resonerat Ekopappan! Det är ju först när giftfritt, ekologiskt och fairtrade når in i de stora butikernas ordinarie sortiment som det blir lite skillnad.

  /Monica

 4. Hanna

  Jag kämpar liksom du för en giftfri vardag och jag brinner för att minska exponeringen av kemikalier. Blev glad när jag läste ditt inlägg om GOTS-märkta kläder på Stadium och rusade dit för att inhandla bl a strumpor och kalsonger till min son. Personalen hade dessvärre ingen koll alls på deras sortiment och jag gick därifrån tomhänt. Så det du lagt upp på bilden, vilket Stadium fann du det på?

   • Hanna

    Hej igen!

    Det var på Stadium i Karlstad som jag besökte: Personalen var hjälpsam men hade tyvärr inte jättebra koll på GOTS-märkta varor och vad det innebär. Blev dock till slut visad kollektionen ”The essentials”. Som sagt, härligt att dessa stora kedjor har börjat få upp ögonen för området. Dessvärre missförstod jag nog ditt inlägg då jag var ute efter strumpor och kalsonger i barnstorlek vilket inte fanns. Tack så mycket för svar i alla fall :)

 5. Magdalena

  Egentligen fanns det stora problem med Stadium och GOTS-certifieringen. De fick inte använda logon och nu har de GOTS-juristen på halsen.
  Jag skrev med GOTS-logo ansvariga om detta.
  Synd :/

Skriv en kommentar

Du kan använda följande HTML HTML:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>