Debattartikel om giftfria förskolor

I förra veckan blev jag tillfrågad om jag ville skriva en debattartikel om giftfria leksaker till SVT opinion. Det är ett viktigt område som jag har mycket åsikter om så det ville jag. Eftersom det nyligen hade publicerats tidningsartiklar om Karlstads kommuns arbete med giftfria förskolor valde jag inrikta min artikel på just förskolor och deras ansvar för att våra barn inte utsätts för ohälsosamma kemikalier.

skarmavbild svtopinion

Igår publicerades min artikel på SVT:s hemsida, finns att läsa här. Kommentera gärna, här på bloggen eller varför inte på SVT opinions facebooksida. Det är angeläget att många får upp ögonen för problemet så dela och tipsa gärna andra om artikeln, skriv ut den och sätt upp på förskolan, eller sprid budskapet på annat sätt. Det viktiga är att våra barn kan få giftfria dagar även på förskolan.

5 comments

  1. Hanna

    Blir så glad när jag läser ditt inlägg! Blir så glad av att se likasinnande som brinner för exakt samma sak som jag. Förutom det egna hemmet ser jag förskolan som ett stort prio när det gäller att begränsa kemikalieexponeringen. Mår dåligt av bara tanken på att min son spenderar långa dagar på en förskola fylld med plast mm. Kämpar dagligen med att få upp ögonen på min omgivning men vill samtidigt inte uppfattas som besvärlig och tjatig. HEJA din artikel!! Har du förresten tips på bra vinterjacka, vinteroverall till barn? MVH Hanna

  2. Pingback: Bloggåret som gick, 2015 |
  3. Sofia Nilsson

    Hej!
    Bra artikel. Läste den först nu. Vi driver ett föräldrakooperativ i Göteborg. Strax före jul kom en kvinna till oss och föreläste om gifter i leksaker och kläder. Efter det skrotade vi många leksaker och köpte flera nya. Träleksaker är mycket sällan målade med färger som innehåller gifter. Från flera håll fick vi tipset om http://www.gladaapan.se de hade lite roligare leksaker ”även” fast de var bra för barnen. Kolla även http://www.traotto.se och http://www.ekokol.se

Skriv en kommentar

Du kan använda följande HTML HTML:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>