Prioriteringar

Jag läste en intressant debattartikel på SVT opinion i helgen, Låt livet gå före städning och homestyling. Jag tycker den var bra då den lyfter upp det här med prioriteringar och hur det ett hem ”ska” se ut. Helgen som gick fanns det behov av att göra massor av saker här hemma. Tvätta, bädda rent i sängar, skriva blogginlägg, laga storkok som ger matlådor, rensa i gästrummet som efter några veckor utan gäster mer liknar förråd, är några av de saker som borde gjorts.

Vi åkte och hälsade på mina föräldrar istället. Frukost med melodikrysset, båttur med farfar, båtupptagning och helgmiddag vann över alla måsten. Kändes helt rätt då och känns bra nu också, trots att tvätthögarna vuxit sig ännu högre.

nilsihamnen

Till skillnad från artikelförfattaren tycker jag dock att vissa typer av städning är viktig. På grund av de gifter som finns i våra hem innehåller dammet ohälsosamma kemikalier som framförallt små barn, som vistas på golvet och stoppar fingrar och annat i munnen, utsätts för (länk). Jag tycker därför att den städning som syftar till att ta bort damm är viktig, men de fluffiga kuddarna, brödsmulorna på diskbänken och den blänkande badrumsspegeln har ingen betydelse för vår hälsa och är därför lägre prioriterad hos oss.

Bloggen är också en sak som tar tid, framförallt de inlägg som kräver lite djupare faktainsamling. Som den trogne bloggbesökaren uppmärksammat har frekvensen av inlägg blivit lägre på sistone. Men den lever och jag skriver när jag har något att dela med mig av och när det känns prioriterat.

Skriv en kommentar

Du kan använda följande HTML HTML:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>