Black friday

Idag är det en svart fredag, för att få oss att köpa mer saker (som vi inte behöver) har handeln anammat det amerikanska påfundet black friday.

Om du inte behöver den, så är en jacka eller tv med 30% rabatt inget fynd. Det är fortfarande pengar som försvinner och konsumtion som belastar vår planet.

4 comments

  1. Camilla

    Exakt. Dessutom är det en ångest-och-inre-konflikt-dag. Jag är egentligen emot fenomenet Black Friday, men om det är nåt jag behöver vill jag ju gärna handla med rabatt. Och det finns NÅGRA saker vi behöver just nu hemma hos oss, men när man panik-inventerar kan man ju göra felbedömningar och fatta dumma beslut… Fast det är väl lite det som är meningen med Black Friday…

  2. Sanna

    Ja fy köphysterin som råder i världen är sjuk, 99% av allt jag köper är secondhand…lagar mina kläder tills dom inte går att laga mer och efter det så får dom oftast ett nytt användningsområde (i mattor, som trasor, lagningslappar, osv…)…förstår mig inte på folk som måste köpa det senaste hela tiden…nya kläder inför varje säsong…sjuk… Prylar går ju oftast att laga eller ge ett nytt användningsområde, köper man dessutom ”äldre” prylar så var ju oftast kvalitén hundra ggr bättre och även oftast mer lättlagade… Alla tänker ju inte som en annan men jag är stolt över att vara lite udda ;)
    Tack för en inspirerande blogg!

Skriv en kommentar

Du kan använda följande HTML HTML:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>