Slipp adresserad reklam

Visst slipper man mycket reklam genom att ha en ”reklam, nej tack”-skylt på postlådan, men den adresserade reklamen fortsätter komma. Reklamen är såklart en belastning på miljön och dessutom skapar den en onödig hantering där den ska tas in, värderas om den är relevant eller inte, för att sedan kastas i hushållssoporna (kuvert) och pappersåtervinning.

postkod

Men det finns enkla och snabba sätt att slippa den, gör så här:

 1. Ring 020-55 70 00 (NIX adresserat) och knappa in ditt personnummer. Därefter får du en blankett hem med posten som du fyller i och skickar in. På blanketten finns det även plats för övriga familjemedlemmar.
 2. Många företag hämtar dina uppgifter från SPAR (Statens personadressregister), detta kan du snabbt spärra på deras hemsida (länk).
 3. Reklam från Postkodlotteriet kan du stoppa genom att fylla i dina uppgifter direkt på deras hemsida (länk). Det är då viktigt att du skriver namn och adress exakt som det står på deras reklamutskick.

Jag tycker det är dåligt att det krävs att en blankett ska skickas in, det borde räcka med att ange personnummer eller att identifiera sig på nätet med hjälp av e-legitimation. De vill såklart inte göra det för lätt att slippa deras reklam…

Men, så krångligt är det inte. Ring 020-55 70 00 nu på direkten, gå sedan in och spärra uppgifter från SPAR här och postkodlotteriet här.

21 comments

 1. Ellinor Eke

  Tack! Detta var precis vad jag behövde. Har fått högvis med adresserad reklam från privata gymnasieskolor med anledning av att dottern ska söka till gymnasiet.

 2. Ecologista

  Vilket bra tips! Jag har funderat på hur en blir av med just adresserad post men inte tagit tag i det. Men nu vet jag! En annan sak är att också att välja bort postutskick som en inte vill ha från företag som har medlemsklubbar. Bättre att få det via mail i sådana fall!
  /Sarah

 3. Ulrica

  Åh va bra! Ska testa detta med.. tyvärr fungerar inte vår ej reklam skylt då vi fortfarande får massvis med oönskad reklam fortfarande. ..ger reklamnissen chansen att förstå tills det nya året.

 4. Ulrica

  Åh va bra! Ska testa detta med! tyvärr fungerar inte vår ej reklam skylt då vi fortfarande får massvis med oönskad reklam fortfarande. ..ger reklamnissen chansen att förstå tills det nya året.

 5. Dennis

  Bra! Tack!
  Nu behöver jag bara komma på något sätt sy få banken att sluta skicka brev varje månad för att berätta att de gjort sitt jobb.

  Sen ska man ju komma ihåg att Ej reklam-skylten inte är något myndighetsbud, bara ett önskemål. Reklamutdelaren kan ju välja att skita i den…

 6. Finn Virkman

  Nu har jag spärrat på SPAR, ska bli kul och se om det funkar, Postkodlotteriet var klart sen tidigare, ett annat stort miljöproblem här är alla gratistidningar i ett format och tjocklek Aftonbladet/Expressen (3 per vecka här i stan), fick rådet av utdelarna att sätta en lapp/remsa på brevlådan med texten ”Inga gratistidningar tack”, har funkat såhär långt (2 veckor)

 7. Pingback: MINDRE REKLAM, MER GRATIS MAT – Enkel balans
 8. Pingback: Slipp reklam i brevlådan | Inspirana

Skriv en kommentar

Du kan använda följande HTML HTML:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>