Ekopappan tipsar

På denna sida samlar jag ekosidor som jag tycker är bra. Det kan vara nätbutiker, bloggar, organisationer och annat smått och gott. Listan fylls på allt efterhand som jag känner att jag har bra tips att komma med.

 • ekoleko.se Butik med stort utbud av giftfria leksaker. Sonens träringar och babygym är köpta härifrån liksom dessa fina klossar.
 • laplandecostore.se  Ekopappans första farsdagspresent beställdes härifrån, en matlåda i glas, lite godis och ett jättegott te. Även lejonet ”Leo” har sitt ursprung i Lappland, liksom barntallriken i rostfritt stål.
 • Adisgladis  Mysig liten butik på Wollmar Yxkullsgatan 8 på Södermalm, Stockholm. Har både ekologiska kläder och andra ekoprylar. Dessa kalsonger kan köpas där och även disktrasorna i lin. Finns också en nätbutik på adisgladis.se
 • Torfolk gård Ekologisk gård strax norr om Munkfors i Värmland. Odlar grönsaker och producerar sylt, saft och marmelad. På gården finns en trevlig gårdsbutik som både säljer de egna varorna och och andra ekologiska produkter. Gårdsbutiken är värd ett besök om du är i Värmland, se hemsidan för öppettider.
 • Grön interiör  Fysisk butik i Stockholm och en nätbutik. Specialiserade på madrasser och annat som behövs till en ekologisk säng. Vi köpte madrass och bäddmadrass till spjälsängen från dem (läs inlägg här).
 • Som en saga  Second hand-butik i Haninge som har stort utbud av begagnade barnkläder till bra priser.
 • minimundus.se  Bra ekologiskt utbud av barnkläder, andra textilier och barnprylar. Den lilla snuttefilten ”Boyo”  är sonens favorit. Även tvättlapparna beställdes från dem.

6 comments

 1. Anna

  Hej!

  Jag kan varmt lämna ett tips! Ofta tänker vi ju på att våra barn ska sova giftfritt, men vi själva då? Och det händer att barnen någon gång hamnar i de vuxnas säng. Då kan det kännas extra bra att ha investerat i något giftfritt till oss också. Alla har och vill inte lägga ett antal 10000-tal kronor på en giftfri vuxensäng. Därför jag gjort med djupgående undersökningar. Ute u europa, ffa Frankrike, Italien och Spanien har man i alla år sovit på ullbäddar. Giftfritt och hållbart då en ullbädd håller i minst 30år och skickas in för tvätt/omkardning och kommer tillbaka som sprillans ny.
  En djupdykning har lett mig till en liten madrass-/mlbeltillverkare i Paris som har eko/organiskt tyg/ull där allt görs för hand. Priset är skäligt det med, eftersom det inte är helt oviktigt. 8-9000 för en dubbelsäng som är 30 cm tjock. Känslan slår alla gånger en tempurmadrass. Allergi? Har astma ochpälsdjursallergi och har inga besvär.

  Rekommenderar starkt: special literie. Hör av dig om du vill veta mer.

  • Camilla

   Anna (kommentar från 2014) vad heter företaget med ullmadrasserna och hur kommer jag i kontakt med dem för köp? det

 2. Anderz Ohlsson

  Hej. Jag strävar efter samma ekomål som du. Jag startade en liten webbutik på hobbybasis för att få utlopp för min eko-iver. Hoppas du kan göra lite reklam för http://www.webbsmart.se med ev. något utbyte av tävlingsvinster från mej. Tex ekologiska gelehjärtan. Med vänlig hälsning: Anderz Ohlsson

Skriv en kommentar

Du kan använda följande HTML HTML:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>